Intreprinzator in Mileniul Trei

Spatiul virtual al intreprinzatorilor care au ales sa se conecteze la mediul de afaceri european.

„Intreprinzator in Mileniul Trei” este un proiect strategic cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 3 “Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, domeniul major de interventie 3.1 “Promovarea culturii antreprenoriale”.

Proiectul a fost conceput de catre Fundatia Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania (CEED Romania) in parteneriat cu firma MBM Software & Partners S.R.L. ca modalitate de a contribui in mod concret la dezvoltarea mediului de afaceri din Romania prin valorificarea experientei si a competentelor acumulate in domenii de activitate complementare: managementul afacerilor si antreprenoriat, pe de o parte si tehnologia informatiei si comunicatiilor, pe de alta parte.

Prin exploatarea armonioasa a acestei complementaritati, cei doi parteneri au creat un pachet complex de servicii pe care il ofera gratuit unui public tinta numeros situat in mediul urban: manageri, angajati si intreprinzatori care doresc sa isi imbunatateasca spiritul antreprenorial si abilitatea de a utiliza intensiv tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC) in activitatea de zi cu zi, dar si persoane care doresc sa initieze o activitate independenta.

Serviciile proiectului „Intreprinzator in Mileniul Trei” sunt disponibile pentru toate regiunile de dezvoltare si toate judetele Romaniei in cele aproximativ 24 de luni pana la incheierea proiectului:

  • Programele de formare, lansate in luna ianuarie 2011, se afla in plina desfasurare, sunt esalonate ritmic pana in luna noiembrie 2012. In cadrul programului de formare, 800 de persoane isi vor imbunatati cunostintele in ceea ce priveste utilizarea TIC in afaceri, iar  400 de  beneficiari isi vor desavarsi aptitudinile in ceea ce priveste managementul afacerilor. De asemenea 100 de persoane vor absolvi programe de formare in managementul afacerilor si managementul de proiect cu certificare CNFPA.

In primele trei luni de la lansarea programului de formare, au participat la cursuri si seminarii peste 200 de beneficiari, membri ai grupului tinta din 6 judete ale tarii, demonstrand un interes deosebit pentru problematica pe care proiectul „Intreprinzator in Mileniul Trei” o dezbate.

  • Solutia TIC pentru imbunatatirea performantelor IMM-urilor inglobeaza platformele “Demonstratorul IMM Virtual” si “Biroul Virtual pentru formare si asistenta antreprenoriala” si este conceputa cu scopul de a sprijini utilizarea tehnologiilor informatice moderne de management si, prin aceasta, cresterea deschiderii si flexibilitatii managerilor si intreprinzatorilor in ceea ce priveste utilizarea TIC in afaceri.

Platforma Demonstratorul IMM Virtual ofera, prin intermediul unui pachet informatic accesibil on-line, un mediu experimental de implementare si testare a unor sisteme de gestionare a relatiilor cu clientii si de management al problemelor, sisteme care pot fi utilizate de catre persoanele din grupul tinta pentru propria afacere (www.immvirtual.ro).

Platforma Biroul Virtual pentru formare si asistenta antreprenoriala, construita pe modelul intrebari si raspunsuri, da posibilitatea comunitatii de antreprenori existenti sau in devenire sa beneficieze de informatiile relevante pentru afacerile lor, disponibile intr-o  baza de cunostinte puternice, construita pe criterii de competenta si sa contribuie la dezvoltarea continua a acesteia. Comunicarea in cadrul Biroului va fi asistata de catre moderatori din cadrul echipei de proiect (www.e-birouvirtual.ro).

Prin modul in care este organizat si condus, proiectul sprijina indeplinirea obiectivelor europene orizontale: egalitate de sanse, dezvoltare durabila, inovatie si TIC, incurajand in mod deosebit accesul persoanelor cu dizabilitati la serviciile pe care le furnizeaza.

Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania (CEED Romania) este o fundatie infiintata in 2006 cu misiunea de a sprijini dezvoltarea IMM-urilor si promovarea culturii antreprenoriale in spatiul sud-est european. Fundatia face parte dintr-o retea internationala de centre similare active in: Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Kosovo, Serbia, Slovenia, Polonia. CEED Romania este furnizor de formare autorizat, cu o bogata experienta in servicii de consultanta si instruire pentru IMM-uri  si cu un impresionant portofoliu de programe internationale.

MBM Software & Partners este o firma tanara care activeaza in domeniul TIC din anul 2005 inscriind in obiectul sau de activitate dezvoltarea si implementarea de aplicatii si sisteme informatice, suport tehnic, instruire si management de proiect. Astazi  MBM detine o platforma de bune practici, studii de caz, deprinderi, lectii invatate care adauga valoare produselor software pe care le ofera,  reprezentand astfel o garantie a succesului.

Pentru informatii detaliate despre proiectul “Intreprinzator in Mileniul Trei” accesati pagina web  www.im3.ro. Aici veti putea sa va creati un cont, sa va inscrieti la programele de formare sau sa deveniti utilizator al platformelor software Demonstratorul IMM Virtual sau Biroul Virtual pentru formare si asistenta antreprenoriala.

Comments

comments

Author: ionut_d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.