Autostrada A3, Bucuresti – Ploiesti – impresii

Recent am fost spre Ploiesti si mi-am zis sa vad si eu cum sta treaba cu mult laudata Autostrada A3 – Bucuresti-Ploiesti.

Cum lucurile trebuie luate intr-o ordine fireasca si cum primul lucru al acestui “proiect” era intrarea pe autostrada, am inceput sa dau voiniceste cu Badea Google sa vad pe unde se intra pe aceasta minunatie de autostrada.

Sa nu credeti ca a fost tare usor acest lucru pentru ca cel putin prima pagina de google zice doar general “se intra de pe soseaua de centura”. Perfect de acord, dar soseaua de centura are numai in partea de nord in jur de 4 iesiri care imi vin mie in minte acum. Prin urmare am luat-o pe podul nou de la Pipera cu incredere ca ori pe la iesirea de Tunari, ori pe la cea de Stefanesti trebuie sa fie marea intrare. Am iesit pe la Tunari intr-un final si a trebuit sa ne in intoarcem spre Stefanesti. Deci daca doriti sa o luati pe autostrada, va recomand sa o luati pe soseaua Andronache, apoi sa continuati pe Stefanesti si sa intrati direct pe acolo. Sa va explic acum si de ce. Prin Tunari va trebui sa taiati 4 benzi de sosea de centura. Si cu curul daca gandeau aceasta iesire, tot faceau o blestematie de bretea care sa te arunce spre partea aia. Si apoi tot ei sunt cei care se mai mira apoi de accidente.

Cum tovarasul Ponta, maretul nostru prim-ministru a cerut terminarea cat mai repede a drumeagului in cauza, acesta nu este gata, evident. Peste 2-3 mandate si alti 2-3 prim-ministri, poate o sa fie gata. Intrarea se face printre jaloane reflectorizante si pe marcaje galbene de drum in lucru. Cu nervii intinsi si cu eterna intrebare “cine mama naibii m-a pus sa o iau pe aici ca de atunci eram deja la jumatea drumului pe deneu’?!” ajungi intr-un final sa iei in piept primii metri de autostrada proaspata. Mai intai constanti ca distanta este mai lunga si daca mai adaugi si cat ti-a luat in timp si km sa ajungi pana aici, plus cu minus, ori, impartit, egal fix ca ajungi poate chiar mai tarziu.

Sa mergem mai departe. Drumul. Te intampina 3 benzi plus cea de urgente. Uaaaau!!! exclami fericit. Suntem mai ceva ca in strainezia. Pe naiba! Eu, spre exemplu, am un ritm constant de 130km/h die autostrada, fie DN, fie European si la acest ritm am vazut drumeaguri mai line si mai bune decat A3-ul asta. Cu alte cuvinte spus, masina iti trepideaza de parca ai merge cu ceva viteza mare si nu ai o roata echilibrata calumea.

Fericirea celor 3 benzi tine pana la Moara Vlasiei, unde nu exista iesire sau intrare. De aici incolo se circula ca pe oricare autostrada pe care le stiti.

Mai jos avezi niste pozisoare.

Foto medalion

Comments

comments

Author: ionut_d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.