10 FireFox Add-ons

firefoxNu stiu voi, dar eu folosesc ca browser Firefox pentru ca permite instalarea unor addons-uri, pluginuri, foarte la indemana pentru diverse. O sa le iau pe rand si o sa vi le povestesc pe cele pe care le folosesc eu.

1. Tab Mix Plus (link)
Este un utilitar care ne lasa sa facem niste setari mai avansate tab-ingului browserului.

2. Super DragAndGo (link si link ff3)
Acest mic utilitar il muncesc din greu. Daca ai un link intr-o pagina si vrei sa il deschida intr-un tab nou, pur si simplu faci un drag and drop dupa ce muti putin mouse-ul de pe link si el se deschide in tab nou. Mai poti selecta un text si cand faci acelasi drag and drop sa deschida un tab nou cu acel text cautat cu google-ul.

3. ColorZilla (link)
Daca va mai jucati cu design web e un utilitar destul de bun daca vreti sa luati codul unei culori dintr-un site. Pur si simplu faceti click pe addon care e in stanga statusbar-ului apoi click pe culoare, apoi click de dreapta pe addon si selectati copierea codului in ce format va trebuie.

4. FireBug (link)
Este un utilitar pentru webdesign/programming (cred). Eu il folosesc atunci cand vreau sa modific o tema de wordpress de exemplu sa aflu de unde schimb stilul unui font, etc, etc…

5. Video DownloadHelper (link)
Presupunand ca va place foarte mult un videoclip de pe youtube si ca v-ar placea sa il aveti pe calculator si sa il accesati mult mai usor decat cautandu-l de fiecare data, acest plugin va ajuta sa faceti acest lucru. Poate fi folosit si la downloadarea bannerelor (dar cine ar scoate un banner?!) 🙂

6. Foxmarks Bookmarks Syncronizer (link)
Daca folositi bookmarks, adica chestiile alea din bara de sus a browserului de unde accesati rapid linkurile cele mai folosite si le vreti si la birou si acasa acest utilitar le tine undeva online. Il instalati pe ambele calculatoare si daca salvati un nou bookmark la birou, il veti gasi si acasa. Necesita cont pe siteul dezvoltatorului.

7. Greasemonkey si Greasefire (link si link)
Greasemonkey permite rularea de scripturi java ca addon personal in unele site-uri. Eu il foloseam cand jucam Travian, ca sa trisez (il folosesc toti, deci nu se poate numi totusi trisat) la trimiterea de trupe automat, la construirea siteului de unul singur, etc. Scripturile erau luate de regula de pe userscripts.org, iar Greasefire era un addon al addonului care sa le gaseasca singur pe acolo. Greasemonkey poate fi folosit si la alte chestii legate si de Flickr, etc, etc

8. IE Tab (link)
Daca vreti sa verificati sau folositi Internet Explorer ca tab in Firefox, deschideti pagina si dati un click pe bara si se transforma in Internet Explorer.

9. Forecastbar Enhanced (link)
Nici nu cred ca e mai e nevoie sa va povestesc. Arata vremea in statusbar:)

10. Nagios Checker (link)
Nu cred sa va intereseze prea mult sau sa aveti de-aface cu el. Verifica cu user si parola starea serverelor unei retea, intr-un soft numit Nagios si afiseaza pe bara.

Voi cu ce addons-uri/pluginuri va laudati?

Comments

comments

Author: ionut_d

3 thoughts on “10 FireFox Add-ons

  1. Deci pentru postul asta eu trebuie sa incasez multumirile pentru ca ideea imi apartine, da? Ma gandeam eu ca ar fi util si interesant… 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.