Banci, bani, salarii

Poate ca nu avem prea multi bani, situatie stabila, mancare, medicamente, politicieni buni sau probabil ca nu avem mai nimic, dar cu siguranta ce nu ne prisosesc noua romanilor sunt fara doar si poate bancile. In fiecare zi tot observ cate o sucursala noua de banca, unele practic ingramadite in spatii demne de un butic de coltul blocului, cu ferestrele ferchezuite cu afise imbietoare la credite “super avantajoase” cu stelute neavantajoase multe si mici in partea de jos.

Va propun un mic experiment: in unul din drumurile voastre spre munca sau la cumparaturi incercati sa observati si sa contorizati cate reprezentante de banci intalniti. La un drum de 1-2km eu estimez 3-5 sucursale, iar daca aveti drum printr-o intersectie fie ea chiar fara prea mare importanta numarati intre 3 si 5 bucati doar acolo.

Recent am vazut o stire conform careia, in an de criza fiind, cel mai mare salariu declarat la fisc, in Romania atentie, a fost de 160.000Euro, pe an banuiesc eu, ceea ce inseamna ceva peste 13.000E/luna. Stau si ma gandesc oare daca este declarat integral si ma mai gandesc la salariile reale platite la negru.

Intrebarea care se naste de aici este “cum de suntem atat de saraci daca avem nevoie de aceasta multitudine de banci, cum nu cred sa fi vazut prin alte parti, de ce avem nevoie de aceste banci?”

De ce aceste banci, in loc sa vina cu niste planuri, cu un ajutor al tarii asteia rupata in 14, fac sucursale? De creditat nu prea mai au pe cine pentru ca prea putini mai intrunesc conditile necesare. De depus bani, nu prea mai are cine pentru ca abia le ajung oamenilor, deci care ar fi rostul? Imi vin acum in minte 2 variante: ca lumea sa aiba unde depune bani la multimea de credite pe care le are sau sa aiba unde isi tine tot ei, bancherii, banii. Ei si politicienii pentru ca pe noile declaratii, in aceeasi plina criza, toti sunt mai bogati. Cum se intampla asta este o nebuloasa pe care nu avem nici dreptul sa o cercetam.

De ce nu fac bancile astea gradinite de exemplu cu plata rezonabila, ca a celor de stat?

Later edit:  era vorba de 150.000E/luna.

Comments

comments

Author: ionut_d

1 thought on “Banci, bani, salarii

  1. Pai avem banci tocmai ca sa vina in “ajutorul” celor fara bani. Nu vezi ca romanul e tot mai sarac si face credite peste credite, acoperire de credit, refinantare etc?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.