Black Friday la Altex…sau nu

black_Friday

Am pus Altex doar pentru că am citit articolul ăsta, dar dacă înlocuiți cu oricare altul, afirmația nu își pierde valabilitatea. De aceea nici răspunsul celor de la Altex, acel românism “așa face toți dom’le“, nici nu mă miră și este și adevărat.

Am spus-o de mai multe ori, noi, românii suntem foarte buni la a strica un lucru. Așa s-a întamplat și cu conceptul ăsta “Black Friday“. De la o zi, ultima vineri din luna noiembrie, când prețurile ar fi trebuit să fie cu adevărat reduse, în România am început să avem săptămâni “black“, black friday de vară, de concediu, de…orice. Asta nu ar fi un lucru rău, dar urmează un dar: dar toate acestea sunt doar un marketing, prețurile sunt aceleași sau chiar mai mari în cele mai multe cazuri.

Personal, când m-a interesat un produs, am început să îl urmăresc de prin vară ca să am o idee obiectivă asupra prețului din presupusul black friday. Urmăresc de obicei componente calculator, electronice pentru acasă, scutece pentru copii. Discount-ul, acolo unde există, este undeva în range-ul 10-25%, spre 50% în cazul scutecelor (care oricum au promoții de genul ăsta și în celelalte perioade). Dacă ești un urmăritor al prețurilor așa cum ziceam mai sus, o să constați că înainte cu 2 luni de ziua cea mare prețurile încep să se ridice puțin câte puțin astfel încât la momentul 0 prețul ori are o reducere foarte mică, ori deloc, ori chiar este mai mare, evident cu un preț și mai mare tăiat.

Ironia și paradoxul face că există mulți snobi care chiar cred acel preț tăiat și aduc sângerări serioase cardurilor în aceste zile. Am câțiva și în bula mea (că tot e la modă termenul).

Cât despre cazul particular de față, aș paria că un magazin concurent a furnizat mai mult sau mai puțin anonim pontul celor de la ANPC :)). Amenda este oricum mărunțiș.

Recomandare: pentru browserul Firefox (și cred că există și pentru Chrome), există plugin-ul Pricy. O să vă ajute la urmărirea prețului produsului dorit.

pricy_plugin

Disclaimer: nu am nimic cu Altex, am cumpărat și o să cumpăr în continuare produse de la ei, dacă prețul este corect.

Comments

comments

Author: ionut_d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.