Ce mai cititi?

Astazi aveam o dilema de limba romana si am apelat la MariuZ pentru lamuriri. Am ajuns la concluzia ca prostiile de calculatoare si nemernicul de internet prostesc. De ce? Pana sa imi iau calculator si sa apara internetul si la noi citeam, si citeam dom’le. Cum am dat de NFS3 si StarCraft si Carmagedon si…si…si apoi si internet cu mIRC si shell-uri si alte prostii, cum am uitat de carti. Stiu ca anul trecut am citit o carte, dar nici asta nu imi mai amintesc. Cred ca am scris pe aici pe undeva ce. Anul asta am primit de la un amic o carte si de 2 saptamani cred ca am citit de 2-3 ori inceputul seara, si ma ia somnul, mai pun mana pe telecomanda, televizorul fiind un alt ajutor la tampirea noastra si uite asa cititul nu are sanse.

Atentie: calculatorul/internetul dauneaza grav…la mai multe.

Comments

comments

Author: ionut_d

12 thoughts on “Ce mai cititi?

 1. Hahahahha, macar nu mai suferi de insomnii 🙂
  Oricum, trista faza asta, am si uitat cat timp a trecut de cand am pus mana pe`o carte…

 2. Sa stii ca am inceput sa dorm mai bine. “Cartea, somniferul de care ai nevoie! Cum pui mana pe ea, cum te trage patul” 🙂

 3. In ultimele 3 luni am citit 6 carti, inainte sa ma culc. Nu tiparite ci toate de pe telefon, luate prin booksinmyphone.com
  Ce-i drept, pana acum 3 luni a fost o perioada de un an intreg cand n-am pus mana pe nici o carte (dupa ce am terminat facultate, masterat, etc).

 4. Asta tine de fiecare. De cheful lui de citit etc., etc.
  Eu am perioade cand citesc mai mult, perioade cand citesc mai putin sau chiar deloc. Tine mult si de ce carte citesc in momentul ala. De exemplu: daca citesc o carte foarte interesant o citesc rapid… 1-2 zile. Si raman cu chef de citit si trec la urmatoarea, si tot asa.

  Printre altele… cum fac sa ma dezabonez de la a primi pe mail ca ai mai postat ceva? 😀

  Stresu de serviciu

 5. Auzi…

  E cumva cartea de la noi? 🙂

  😛

  Vezi…cine stie ce ascunde… poate te ajuta in vreun fel la comentarii 😉

 6. deci, pana la urma in lupta carte vs. internet&co castiga tot cartea. asa ca, asa numita “epoca de piatra” (a se recunoaste cineva in citat:)) este deplansa de multi…parerea mea…cartea, nu din biblioteci virtuale ori de pe telefon, e sfanta:). totusi, oricum ar fi, chiar si sub alte forme pana la urma, o carte sau o lectura ar trebui sa fie binevenita oricand…

 7. Aceleasi simptome le am si eu: 2 pagini si imi obosesc ochii, adorm. Am avut acum vreo 2 ani o prezentare la facultate(Automatica si Calculatoare) si am finalizat prin a-i intreba pe ascultatori: “Care a fost ultima carte citita?”. Majoritatea au spus ceva de genul: manualul de la C++, PHP si alte cele. Foarte tare, nu?

 8. Calculatorul, televizorul etc. tîmpesc dacă le lăsăm să ne tîmpească. Hai să nu ne scuzăm slăbiciunile şi lipsa voinţei de a ne controla dînd vina pe nişte obiecte. Ştiu e mai uşor să arunci vina pe ceva/cineva decît să accepţi că problema e la tine, nu la obiectul din faţa ta ce are un buton de off pe care îl poţi apăsa oricînd.

  Nimeni nu te obligă să joci un joc pînă tîmpeşti. Şi eu am un joc preferat pe care l-aş juca pînă la loc comanda. Dar îmi dau seamă că a trăi mai înseamnă şi altceva. Îmi stabilesc un timp maxim (1 oră, 2, 3) în care să mă joc şi respect acest timp.

  La fel de puerilă e şi scuza celor care îşi dau ochii peste cap că le sună toată ziua mobilul. Bun, eşti la servici asta e, n-ai ce face! Dar pe urmă cine te opreşte să-l închizi?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.