Decizii

Inspired by a friend in dillema

Play&read

Exista, din pacate, mai multe momente in viata, in care trebuie sa iei decizii, exista dileme in care te afli si pe care nu stii cum sa le rezolvi, exista imposibilitatea luarii unei hotarari si iti doresti sa exista un tipar, un ghid pe care sa il urmezi, un ghid al vietii, iti doresti ca cineva sa iti spuna ce sa faci, cum sa faci, sa iti spuna care sunt urmarile, sa iti spuna ca asa trebuie sa fie, asa este corect si bine. Din pacate, nu este asa…

Cea mai buna definitie a vietii, cred, este aceea ca reprezinta o suma de decizii legate intr-o retea absurda de suma deciziilor celorlalti. Scenariul 1: Termini chirurgia, acolo intalnesti iubirea vietii tale pe care daca nu ai fi intalnit-o ar fi ajuns sa se casatoreasca cu cineva care i-ar fi facut viata un calvar. Practici in spitalul pe care un alt cineva decide sa il aleaga pentru o operatie pe care tu o faci cu succes, iar acel cineva revolutioneaza ceva in domeniul economiei. Scenariul 2: Alegi sa nu excelezi in nimic, existi dar nu traiesti cu adevarat, posibila iubire se casatoreste si traieste in suferinta, cel care era salvat de tine in scenariul 1 moare in timpul operatiei.

Este asemenea unei masinarii cu foarte multe butoane si manete, iar fiecare actiune este de un sadic ireversibil. Ce buton sa apesi, de ce maneta sa tragi ca totul sa fie bine?! Vrei sa apesi butonul rosu pentru inainte pentru ca stii cum e drumul? Sau…poate vrei sa apesi butonul galben sa o iei la stanga. Nu, nu!!! Apesi verde pentru dreapta! Sau nu…?!

Obisnuinta, frica sau altceva? Stiu! Rosu, stiu cum este. Mi-ar placea altfel, dar daca altfel e mai rau?! Asa…rosu stiu cum este, m-am obisnuit cu el, poate o sa ia o nuanta de portocaliu, trebuie sa se poata. Se poate? Dar oare chiar merita? Hmm…Galben suna bine totusi, dar nu stiu cum o sa fie… Verde… Nu cred ca e pentru mine… nu a fost niciodata verde, nu merit eu verde. Deci ce culoare sa fie…? Din pacate, tu esti singura persoana care poate decide, iar alegerea este mai buna sau mai rea. Rezultatul se masoara de cele mai multe ori in fericire/castig sau nefericire/pierdere.

Foarte multi vor da sfaturi, mai bune sau mai rele, din experienta, din dorinta de a ajuta, unii chiar din rautate. Sa le iau… sa nu le iau in considerare…?

Oh..fuck it! Cruel truth: fuck the red way! Ti-a adus doar nori! Alege soarele din galben sau verde daca ai curaj, fa blestematul de pas o data! Pe cine pacalesc eu, voi merge pe aceeasi carare blestemata si voi sfarsi crezand in portocaliu.

Si totusi, aproape niciodata lucrurile importante care ar trebui spuse, lucruri ce ar putea modifica poate in bine cursul incurcatei retele si poate si al firului tau, nu le vei spune, nu le vei putea spune…

Comments

comments

Author: ionut_d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.