Despre valori

Mai zilele trecute se discuta pe aici cat si pe la Daniel despre sisteme de valori, despre oameni si sistemele lor de valori, despre faptul ca nu avem lideri buni, etc.

Astazi am primit un link de youtoube, si ca de obicei, eram pregatit de ceva funny.

Nu a fost sa fie funny, vedeti filmuletul. Protagonistul este vanzator de telefoane mobile. A venit la un concurs si a cantat, a cantat de plangea publicul si de s-a ridicat in picioare. Un simplu vanzator de telefoane mobile…

Dilema mea: de ce nu ies in fata acesti oameni, cu adevarat talentati, si nu numai la cantat. Sunt sigur ca sunt si politicieni(ca tot se discuta despre ei) si profesori si…si…si…si… De ce trebuie sa avem parte doar de lideri care nu stiu sa vorbeasca macar, de “cantareti”, si de alte “talente” din astea? Creatorul a cam gresit la capitolul asta…

http://www.youtube.com/watch?v=9oxTy7KIAaA

Comments

comments

Author: ionut_d

7 thoughts on “Despre valori

 1. Nu cred ca are Creatorul nicio treaba. Societatea e cea care isi da cu parerea si da verdictul daca o anumita persoana are sau nu talent. In ceea ce priveste artistii – si ma refer aici la femei – ai vazut vreo cantareata care sa nu arate bine dar sa fie promovata de o casa de discuri? Cred ca sunt pe putin 5 ani de cand nu mai este necesar sa ai voce ca sa fii cantaret.

  Am putea sa luam fiecare meserie in parte si sunt convins ca am ajunge la concluzia ca am ajuns sa apreciem si sa promovam oameni care nu sunt adevarate talente. Intrebarea este: ce face fiecare dintre noi atunci cand recunoastem un talent? Il promovam sau ne bucuram doar noi de el?

 2. Perfect de acord, totul este si trebuie sa fie acum comercial, pentru ca totul se invarte in cercul vicios al banilor. Degeaba are X-uleasa o voce sublima, daca nu are 3 metri si nu stiu ce alte dimensiuni.
  Vazusem un reportaj in care un taran ii facuse lui Becali o statuie, un bust si chiar era foarte talentat. Are omul asta vreo sansa sa schimbe sapa si caruta cu un atelier unde sa lucreze si mai ales sa isi intretina familia din asta? NU!
  Nu cred insa ca apreciem si promovam pe cei netalentati, ci mai degraba ca ne sunt bagati pe gat. Cu toate ca nu am vrut si nu vreau sa pun nume pe blogul asta, il amintesc de exemplu pe Fiz(sau cum s-o scrie). Daca ai bani sa te promovezi, nu mai conteaza ca esti total pe langa ceea ce vrei sa faci.
  Adevarata problema este ca noi nu putem face nimic pentru a schimba asta.
  Revenind la tv. Era o emisiune pe Antena 1 la care dadusem intamplator, cu un concurs muzical intre copii. Si era o fetita de 12 ani parca, ce avea o voce incredibila. Crezi ca o va lua cineva sub ocrotire si o va ajuta sa ajunga cineva in muzica populara, vreo vedeta consacrata? Din nou, NU!
  Vom avea parte in continuare de aceleasi cantecele neinspirate cu niste versuri scoase de cine stie unde si cantate de niste pseudocantareti promovati de banii proprii sau de un fizic generos din partea naturii.
  Cei cu adevarat talentati vor ajunge in fata noastra doar printr-un noroc al providentei, noroc atat al lor cat si al nostru.

 3. Intotdeauna am considerat ca in aproape fiecare dintre noi exista ceva unic si de valoare. Ne nastem cu asta.
  Intrebarea este daca reusim sa scoatem la suprafata acel ceva sau nu.

  Asta este challenge-ul fiecaruia, sa scoata ce e mai bun din el. Nu toti pot face asta. Din ce cauza? Lipsa de vointa, de incredere in sine (din asta vine ambitia) sau lipsa unei conjuncturi prielnice.
  Toate acestea sunt influentate de societatea in care traim. (din pacate, I might say)

 4. Amazing! Honestly! Cred că am văzut filmuleÅ£ul de vreo 10 ori. Åži nici măcar nu îmi place opera… Mi s-a zburlit pielea pe mine.

  ÃŽn ceea ce priveÅŸte promovarea talentelor REALE, ionut, mate, trăim în România. La noi, afoanele din Asia sunt sau au fost considerate mari vedete… Serios, le-aÅ£i auzit cântând live? Eu, din nefericire, da. Nu numai că nu au voce. Nu au nici măcar ureche muzicală.

  Fratele meu, împreună cu câţiva prieteni au încercat să intre în show-biz-ul românesc. Åži aveau talent. Nu, nu sunt subiectiv. I-am văzut în concerte prin cafenele ÅŸi chiar la câteva baluri studenÅ£eÅŸti ridicând lumea în picioare, ÅŸi cântând biss-uri după biss-uri. N-au avut ceea ce se cheamă “spate”. Bani de scule, canci, bani să închirieze sală de repetiÅ£ii la fel… ÅŸi s-au pierdut în peisaj. Åži ca ei sunt mulÅ£i. Paradoxul este că ai talent ÅŸi îţi doreÅŸti să îl fructifici, să poÅ£i trăi din talentul tău, adică să faci bani făcând ceea ce-Å£i place. Dar dacă n-ai bani să te lansezi, sau nu te culci cu cine trebuie, nu ai nici o ÅŸansă. Nu în România.

  Åži Creatorul nu are nici o vină în toate astea. Revenind la cea mai perfectă zicală: Ce-ÅŸi face omul cu mâna lui…

 5. Uite ceva ce putem face: putem sa promovam muzica printre noi. Eu mai am pe calculator muzica buna(zic eu) de formatii necunoscute/nepromovate. Cu voia ta, as vrea si eu niste piese ale formatiei fratelui tau. De la mine ajung mai departe si tot asa, eventual pune-le tag cu un contact si poate au noroc sa ajunga si la cine trebuie. Este o idee!

 6. Ar fi fost o idee bună, în cazul în care formaÅ£ia ar mai exista. Din păcate, baieÅ£ii s-au lăsat de cântat ÅŸi ÅŸi-au văzut fiecare de drum. A fost o perioadă frumoasă, dar asta se întâmpla acum vreo 5 ani. Un fel de fuse, fuse ÅŸi se duse. Dar putem face asta pentru cei care nu au renunÅ£at încă. Trimite-mi niÅŸte piese pe mail, ÅŸi le dau mai departe… CaptainJack007@gmail.com.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.