Goodbye iPhone, hello Samsung

A fost lansat recent noul iPhone 5, o mare dezamagire chiar si in randul fanaticilor, nu si in randul snobilor. Mult asteptatul smartphone nu a mai beneficiat de lansarile de odinioara, nu mai are sclipirea si inovatia lansarilor anterioare si aici am citat un coleg care are iMac, MacBook si iPhone de la lansarile lor.

Cu aceasta ultima lansare, modelul iPhone 4, cel pe care il aveam, urmeaza sa intre pe linia de casare din punct de vedere al suportului software, asa cum s-a intampla si cu celelalte modele. Mai exact, toate aplicatiile o sa inceapa incetisor sa nu mai poata fi instalate din motivul simplu ca nu o sa mai aiba suport pentru versiunea de telefon sau iOS pe care o poti avea tu. Am 2 colegi cu iPhone 3G care au salvate .ipa-urile aplicatiilor uzuale sau folosesc Install0us pentru a putea folosi telefonul si la altceva decat ce face un Nokia 1100 de exemplu :). O sa urmeze sper zilele urmatoare un iPhone/Samsung – plusuri si minusuri.

Urmatorul in serie ar fi fost iPhone 4S, ceva mai bun hardware decat 4, iar 5 nu mi-as fi luat din cauza pretului mult prea mare pentru nimic. A mai intervenit si factorul plictiseala asupra Apple si factorul oportunitate. Astfel, mi-am luat Samsung Galaxy S3 :). Prima impresie aduce cu ea un telefon cam mare, apoi te obisnuiesti si cand pui mana pe telefonul vechi ti se pare ca totul este prea ingramadit. A doua impresie aduce un OS destul de greoi si anapoda uneori. Spre exemplu in meniul widget-ului de vreme ai bifa de notificare pentru zilele de nastere ale contactelor :)). Dar, inca o data, intr-un post ulterior voi dezvolta un subiect despre ce imi lipseste de la iPhone, ce am mai bun aici.

Comments

comments

Author: ionut_d

3 thoughts on “Goodbye iPhone, hello Samsung

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.