iPhone vs Samsung

Dupa cum spuneam, am trecut de la iPhone la Samsung si promiteam ca voi face un subiect despre plusurile si minusurile celor 2 telefoane intr-o maniera sper eu obiectiva 🙂

Ma pregateam sa fac o postare din aceea cu diferente intre look, hardware si altele insa voi fi mai scurt.

Ca si posesor de ambele device-uri pot trage concluziile.

iPhone-ul este mult mai simplist si in unele privinte parca raspunde mai bine. Chiar am recomandat cuiva zilele acestea sa nu treaca pe un Android asa cum planifica pentru ca nu este  o “persoana tehnica” si pentru ca nu foloseste device-ul la aproape nimic. Samsung, cel putin mie, imi ofera o imensitate de optiuni. Este un Open Source al telefoanelor, Androidul fiind Linuxul de pe ele. Este mai greoi, cel putin la inceput, dar apoi te prinde si cand pui mana pe un iPhone ai sentimentul acela de limitare.

Ca pret, Apple cere o multime de bani (aproape dublu) pentru mai nimic si asta este o parere sper eu obiectiva, formata ca utilizator al ambelor device-uri. Lasand la o parte OS-ul care tine de cat vrea si cat il duce capul pe utilizator, hardware-ul este mult mai bun (aproape dublu) si pe Samsung si pe HTC si pe altele. Una din cele mai importante chestii care imi place la un Android este pozibilitatea de extensie a memorie printr-un card  si folosirea telefonului pe post de USB Stick.

Ca si OS, dupa cum spuneam, Androidul nu este chiar pentru oricine, dar pentru cine se descurca, va avea optiuni si personalizari nelimitate. Video-ul de mai jos este destul de evident:

Daca vreti sa treceti pe Samsung/Android, va mai dau un video care va poate ajuta in luarea deciziei

In final, am de spus ca ambele telefoane sunt bune intr-un fel sau altul, pentru unii oameni sau pentru altii si dupa parerea mea, principalul criteriu care ar trebui sa faca diferenta obiectiv, si nu o face, este pretul.

Dca vreti un device doar pentru afisat in public, sau il folositi doar la poze si sms-uri si nu prea le aveti cu butoanele, luati-va iPhone, asta daca il gasiti la un pret bun sau daca pretul imens cerut pentru ceea ce ofera, si nu ofera prea mutle, vi se pare ok.

Daca vreti un telefon la un pret oarecum corect cu utilizare/personalizare aproape nelimitata si daca aveti in sange butoneala, luati-va Android 🙂

Comments

comments

Author: ionut_d

1 thought on “iPhone vs Samsung

  1. Adevarul e ca iPhone e chiar foarte simplu de folosit. Pana si un copil de 2 ani e in stare sa-l porneasca, sa faca poze, etc 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.