Joiana si Ghiocel

Mare scandal mare in media ultimei perioade pe seama Joianei si a lui Ghiocel, o vaca si un cal.

Cauza scandalului este supararea Joianei ca Ghiocel i-a luat locul in galantare. Si cand spun suparare, apoi e suparare mare, nu de orice fel. Compatriotii nostri sunt de asemenea suparati foc pe acest lucru. Adica cum adica sa manance ei pe Ghiocel?! Blasfemie curata, parol!

Lasand ironia la o parte, eu nu vad un motiv intemeiat, ba chiar dimpotriva. Eu am avut sansa unei copilarii fericite, cu vacante la tara, ceea ce nu o sa vada aproape nici un copil de astazi, mult prea cocolosit si bolnavicios si caruia i se pretind anumite “conditii”, sub care traieste la oras si care il fac nimic altceva decat o plapanda fiinta, dupa cum am spus, bolnavicioasa si scheletica sau supraponderala. Am mancat pamant la propriu, am smotocit toate mâțele din batatura, mi-am julit genunchii si coatele de tot ce mi-a iesit in cale, am mangaiat orice animal imi iesea in cale, am mancat merele cazute pe jos si ciresele fiind cocotat in copac, am baut apa din fantana. Cu toate astea, nu am facut hepatita si nu mi s-au infectat juliturile chiar nefiind unse cu cine stie ce maglavaituri scumpe cu care ne prostesc azi farmaciile si doar cu o frunza nespalata de patalagina de pe sant pusa drept compresa si cu pretinse proprietati coagulative 🙂

Si am batut aceste campuri ca dovada ca stiu despre ce vorbesc cand spun ca Ghiocel este mult mai curat decat Joiana. Este un fapt bine cunoscut chiar. Carnea de cal este cu mult mai curata si sanatoasa decat carnea de vita din motive simple si logice. Calul este un animal cu personalitate, este un animal mandru si incapatanat, vaca este… o vaca! Din experienta de care vorbeam mai sus va spun ca vaca mananca iarba toata fara sa gandeasca prea mult, rade tot. Cand ii pui galeata cu apa in fata, baga botul, o rade si mai cere a doua, a treia chiar. Ei bine, lucrurile stau diferit la Ghiocel. El va mirosi intai iarba si va manca selectiv. Cand ii pui galeata de apa in fata, intai o miroase si apoi bea, daca trece testul si va bea cam jumatate de galeata. Nu de multe ori cand eram la cosit sau adunat de fan si ma duceam sa adap calul, acesta nu vroia sa bea apa dintr-o anumita fantana.

Ce m-a impins sa scriu aceste randuri? Repulsia multor oameni fata de scandal si de ideea ca au mancat sau pot sa manance carne de cal, lucru pe care este peste puterea mea de intelegere sau care este peste puterea lor de intelegere. Nu sunt atat de batran dar nici atat de tanar si totusi am prins o bucata de comunism in care toti mancam parizer de soia, beam bere cu ingredient special soarece si excremente ale acestuia. In contemporaneitate toti mancam cacaturile numite McDonalds, KFC si alte fastfuderii de halul asta. Mancam si bem o multime de cacaturi ale caror etichete au la rubrica continut lucruri care nu stim ce sunt si ce ne pot face organismului. Unii dintre noi chiar ne amagim si suntem prostiti de asa zisele magazine “bio” ce comnercializeaza spre exemplu suc natural de fructe… din concentrat de fructe (adica cum adica?!).

Prin urmare, dragi oameni revoltati de situatie, mai lasati-ma cu absurda voastra repulsie fata de probabil cea mai curata carne de pe piata.

Da, este si o problema cu aceasta carne, faptul ca o platim la pret de vita, care este mai scumpa, dar atat!

Ca fapt divers, in copilarie pe vaca o chema Furnica si pe cal Costache 🙂

Comments

comments

Author: ionut_d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.