La zid: Administratia locala

Ca de fiecare data, am ajuns sa vad ce mai bloguieste lumea, evident, din blog in blog. Ajung pentru inceput pe blogul lui Ionut Oprea de unde aflu de propunerea lui de a imbunatati ca “oameni simpli dar activi”, administatia locala. Personal, cred ca este mult zgomot pentru nimic, si ca in calitate de oameni simpli si degeaba activi, nu vom putea face niciodata nimic, dar a fost interesant sa citesc ideile.

Urmare a unei lepse blogariceasca, am ajuns sa vad ce parere are despre asta Sorin ale carui idei, scurte si la obiect chiar mi-au placut. De la Sorin, am ajuns pe blogul fostului premier, Adrian Nastase(a fost greu de crezut cand l-a lansat ca ar fi chiar al lui), care are niste propuneri, cred eu destul de greu de realizat, dar daca va dori sa candideze la conducerea PMB si va garanta, cat se poate, realizarea lor, are votul meu :), evident cu o demisie promisa in caz contrar.

Revenind la radacina, Ionut era suparat de faptul ca a fost trezit in weekend, la ora 8, de repararea unei strazi sau ceva de genul. Stim toti cum este asta, mai ales dupa o saptamana grea, dar pe de alta parte noi strigam ca nu sunt bune strazile, tot noi ca ne deranjeaza dimineata repararea lor. Ii inteleg supararea lui Ionut, dar il contrazic aici, si cred ca unul din lucrurile pe care le-am putea face totusi este sa fim ingaduitori cu astfel de lucrari, care nu vor face decat sa nu ne strice masinile. Mai cred ca trezitul de dimineata intr-un weekend, la ora 8(unii pleaca la serviciu la 4 dimineata, si in weekend), cand noi ne permitem sa dormim si pe parcursul zilei fata de altii, este o jertfa mica si in folosul nostru, prin urmare mi se pare deplasata supararea. Sunt insa de acord cu el ca Administratia locala are destule bug-uri, care trebuiesc puse la zid, pornind chiar de la linia “nonstop” de care pomenea el.

O zi de vineri interesanta, bloguieste vorbind.

Comments

comments

Author: ionut_d

5 thoughts on “La zid: Administratia locala

 1. Ionut, vezi, fix din cauza atitudinii pe care ai adoptat-o si tu acum nu se intampla lucrurile.

  Daca citeai atent, intelegeai ca accept sa ma sacrific in folosul comunitatii, doar ca prefer sa fiu anuntat cand exista riscul sa fiu deranjat de diverse lucruri care se intampla in folosul comunitatii.

  Si pornind de la o mica propunere, m-am gandit ca e poate minora fata de altele mai mari si atunci mi-am asumat tot proiectul asta de anuntare publica a administratiei publice de niste probleme la care propunem si niste solutii.

  Cred ca daca toti cei implicati in administratia publica ar citi si intelege ceea ce va rezulta, in final, din proiectul nostru, s-ar imbunatati multe din aspectele vizate de noi. Poate nu toate, insa multe.

 2. Personal, cred ca este mult zgomot pentru nimic, si ca in calitate de oameni simpli si degeaba activi, nu vom putea face niciodata nimic, dar a fost interesant sa citesc ideile.

  Doamne ce/mi plac mie frazele astea.

 3. @Ionut: Cred totusi in continuare ca e bine macar ca se intampla acele lucruri. Stim cu totii cat de greu se intampla cate ceva. A le cere sa mai puna si un afis pe usa blocului, ar fi chiar prea mult pentru ei, cel putin pentru vremurile astea, care speram sa apuna. Intervine acel “daca…ar citi si intelege”, iarasi greu de realizat. Anyway, count me in daca pot face si eu ceva.

  @Kraft: Mie nu…, arata doar o neputinta in care ne scaldam, si sper sincer ca Ionut va putea schimba ceva, si ofer inca o data ajutorul si sustinerea.

 4. vruuuuuuuuummmmmmmmm, pocpocpocpocpocpocpocpocpoc, si tot felul de zgomote mi-au invadat si mie somnul in dimineata asta. Motivul…. repararea unei conducte de apa sparte undeva in fata blocului. Cum? prin distrugerea a ceea ce numeau ei trotuar. Si bineinteles … fara a ne anunta nimeni. Eu ma alatur, cu nemultumirile, lui IonutO, cu toate acestea tot nu avem ce face. Totusi as putea spune ca deja sunt un veteran al zgomotelor de dimineata , acestea facand parte din peisajul sinistru, din curtea fostei fabrici de cosmetice Miraj care se demoleaza de aproape un an.

  Dar recunosc … trebuie sa ne sacrificam pentru “binele” promis.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.