Manastirea Ioan Iacob Hozevitul – Neamt

Va ziceam acum cateva posturi ca voi scrie despre chestii la care lucrez, asta apropo si de faptul ca o persoana cu probleme la “mansarda” incearca sa arate o schimbare a mea in rau fara a vedea ca schimbarea era in propria persoana.

Este mai mult un schit de fapt, este un loc unde mergeam in tinereti si petreceam cate o saptamana impreuna cu amicul meu, Ionut, actualul ierodiacon Iustin. Schitul si obstea sunt carmuite de parintele staret Chesarie Niculita, care a reusit sa ridice de la zero sub padurea din comuna Urecheni (la cativa km de Tg. Neamt) tot ceea ce se va putea vedea pe site-ul pe care incerc sa il incropesc eu.

Imi amintesc de serile de vara cand de pe dealul unde e amplasat schitul se vedea apusul, de linistea si calmul serilor de acolo, de mancarea de manastire facuta la cazan, de slujbele de la 4 dimineata pe care le fentam 🙂 si de multe altele.

Daca aveti drum prin Tg. Neamt, nu ratati o vizita si la schit.

Site-ul inca in lucru este www.manastireaioaniacob.ro, iar daca cineva a ajuns deja acolo si are niste poze, il rog sa ma contacteze pentru a imbogati galeria. De asemenea daca aveti sugestii, rog sa le comunicati.

Comments

comments

Author: ionut_d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.