Mica recapitulare de legislatie rutiera

Nu am sa va plictisesc cu povesti cu protagonisti cretini, dar ma gandesc ca e bine sa recapitulam din cand in cand unele chestii din codul rutier. Pentru altii probabil e la prima vadere ceea ce vom recapitula. Astazi propun sa povestim despre preselectia benzilor si semnele ce obliga la o anumita directie.

Preselectia benzilor, conform codului rutier este “obligatia de ocupare din timp a benzii corespunzatoare directiei de mers dorite, la apropierea de intersectie”. Mai pe romaneste pentru cei care si-au luat permisul prin alte metode decat cele legale: daca vrei sa faci stanga, te incadrezi pe banda a 2-a, daca vrei sa faci dreapta, pe banda 1, iar daca vrei sa mergi inainte nu conteaza pe ce banda esti. Evident, ceea ce am spus este si logic pentru multi dintre noi, dar sunt si “unii” pentru care aceste reguli sunt doar pentru a fi incalcate iar a face stanga de pe banda 1 constituie pentru ei prioritate fata de restul fraierilor.

Cateva semne de circulatie
Indicatoare de obligare

obligatoriu

Aceste semne de mai sus OBLIGA la directia de mers indicata. Aviz taximetristilor pentru care “Obligatoriu la dreapta” inseamna de fapt “Fa stanga fara probleme” cu injuratul celui ce le vine din stanga ca nu ii lasa.

Indicatoare de interzicere sau restrictie

interzis

Aceste indicatoare INTERZIC accesul sau virarea in directiile desenate cu negru.

Cu placere!

Comments

comments

Author: ionut_d

1 thought on “Mica recapitulare de legislatie rutiera

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.