Painea de ieri, painea de azi, painea de maine

Imi amintesc de painea de cand eram mic, mai ales de painea intermediara de 4Lei din care mancam pana acasa jumatate daca era calda si mai ales imi amintesc de gustul si de mirosul ei. Imi mai amintesc de painea de pana acum ceva ani, de la o fabrica locala, o paine moale si care iarasi te scotea din minti daca era calda. Sunt sigur ca si voi aveti astfel de amintiri. Pastrati-le, doar cu ele ramanem pentru ca acum avem E-uri si conservanti.

Am fost zilele trecute intr-un supermarket si ma uitam la etichete, chiar am fotografiat cateva etichete. Unde sunt vremurile in care painea continea faine, apa, drojdie si sare si nu aveau nevoie de pungi in care sa fie ambalate si feliate.  Acum iti trebuie un miniconcediu sa citesti si sa silabisesti uneori toata ingredientele dintr-o paine si mai ramai si interzis. Bunaoara, ce ar cauta intr-o paine otetul din vin sau, faina de soia sau alcoolul etilic de origine agricola?!

Dupa cum spuneam, vom ramane cu amintirile si ne vom bucura de painea de casa, atat cat vom putea si vom avea de unde lua faina curata, pentru ca si asta este acum trecuta prin tot felul de imbibari cu conservanti.

Ma intreb, oare peste cativa ani, cum va fi painea si mai ales, din ce va fi painea…

Foto de Gourmandine.ro

Comments

comments

Author: ionut_d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.