Pe cine sa injur?!

Acum o luna am luat masina noua dupa cum ziceam aici si am primit acele numere rosii provizorii pentru 30 zile si care expira maine. Acum o saptamana sun la firma de leasing si intreb daca sunt gata numerele definitive si primesc raspunsul cum ca ei nu au cartea de identitate a masinii pentru a trimite dosarul mai departe la calcularea noii taxe de mediu. Buuuun.

Sun la dealer si intreb de ce nu au trimis leasing-ului cartea de identitate. Nu se stie, raman in eter. Primesc dupa 1-2 ore telefon inapoi cum ca, dupa aproape 21 de zile, cartea de identitate ar sta blocata undeva pe RAR (insitutie de stat, unde lucreaza evident toate leprele si toti nepotii mai marilor nostri, probabil ati vazut si reportajul in care seful pazei “baga in fata” masini cu ajutorul unora din interior ofcourse). Dupa inca 2 zile sun la leasing sa ii intreb de sanatate si ca sa vezi dom’le comedie, exact in ziua aia ajunsese la ei cartea de identitate, ca azi sa aflu ca e la ei de fapt cu 1-2 zile mai devreme si ma cheama sa merg eu cu fisa de inmatriculare la Administratia Financiara sa o declar cu toate ca le-am platit 200 Euro taxa logistica pentru inmatriculare, pe motiv ca “e mai repede”. Boooooon, o fac si pe asta, intre timp dealearul spunandu-mi ca obtin inca un rand de numere rosii data fiind situatia. Trec eu cu vederea faza cu Administratia Financiara, rezolv imediat problema si le duc ieri fisa respectiva si mi se zice ca dureaza minim 10 zile inmatricularea. Sun la dealer care a intarziat cu sau fara voia lui, inca nu stiu, faza cu cartea de identitate a masinii si imi zice ca nu au numere rosii si ca vin aseara sau cel tarziu azi dimineata. Sun azi la ora 11 la dealer si imi zice ca eu as fi de vina ca raman fara numere, ca nu am dus nu stiu ce fisa la leasing si etc. Am taiat-o scurt: voi ati trimis dupa mai bine de 21 de zile cartea de identitate la leasing care trebuia sa mearga el cu fisa fiscala pentru ca i-am dat 200E sa faca asta, eu maine plec in concediu si prin urmare trebuie sa fie si practica posibilitatea unui nou rand de numere rosii nu doar teoretica. Inca astept telefonul de la dealer care cel mai probabil va fi negativ.

In aceste conditii pe cine sa sun, sa injur si sa ma descarc? Pe dealer, pe RAR, pe leasing, pe toti? Pot eu cumva grabi lucrurile cu ceva, sa mai fac ceva din treaba leasing-ului pe care l-am platit cu 200E sa inmatriculeze?

Comments

comments

Author: ionut_d

6 thoughts on “Pe cine sa injur?!

 1. Pai e vina ta, clar, se pare ca nu stii cum merg treburile in Romania 🙂

  Eu la o saptamana dupa ce am luat masina am inceput sa-i bazai la cap pe ala de la leasing / dealer in legatura cu numerele permanente. Bineinteles ca numerele mi-au venit dupa vreo 3 saptamani dupa ce am luat masina, cand deja incepusem sa intru in sevraj 😀

  Iar la masina dinainte, m-am interesat de numere deja din prima saptamana, iar in saptamana 2 am fost sa iau numerele.

  Asta e, te vezi cu masina noua… hartogaria e ultimul lucru la care te gandesti.

 2. Nu e ultimul, dar la fiecare telefon tot nu imi ziceau nimic. In prima instanta voi injura dealerul ca a trimis cartea aia de identitate dupa 3 saptamani abia, iar daca dau vina pe RAR le spun ca nu ma intereseaza, leasing-ul a zis ca e vina lor, eu am luat-o de buna si vreau inca un rand de rosii. PUNCT!

 3. Nasoala treaba!
  In romania e bine sa depinzi de cat mai putini. E nasol cand depinzi de dealer, leasing etc etc. Eu am luat masina cu credit de nevoi personale si am facut eu singur toate actele posibile in doar o zi. Vorbesc de actele de inmatriculare evident. A doua zi aveam numerele.
  Spor la rezolvare!
  Stresu

 4. Este atat vina dealerului cat si a firmei de leasing.
  Conform contractului pe care il ai cu firma de leasing ei erau obligati ca in termenul legal sa iti furnizeze noile numere.
  In caz contrar este dreptul tau legal sa primesti alte numere rosii (dar care costa – banuiesc ca stii asta).

  Acum un an si jumatate eu am avut o situatie similara si primul pas a fost sa trimit o notificare la ambele firme (si dealer si leasing) prin care ii anuntam ca ii dau in judecata pentru nerespectarea contractului si pt faptul ca mi-au cauzat daune atat materiale cat si morale.
  Am avut numere rosii in cateva ore si in 2-3 zile numerele finale.

 5. 75RON pe care ii dau fara probleme ca sa pot pleca in concediu, numai sa se poata. La ora 16 sun iar la dealer, la urma urmei ei au trimis cartea de identitate abia dupa 25 de zile

 6. Am fost la dealer ca nu are numere, merg la leasing imi da contact pe cineva mai de sus de la dealer. Sun si imi zice ca se rezolva sa stau linistit. Dupa 10 minute primesc telefon: cartea de identitate a masinii e plecata la ANAF si fara ea, nici bunicu nu poate da numere rosii. End of story.

  ANAF-ul in schimb are nevoie de 5 (cinci) zile ca sa calculeze 3 constante si pe a 4-a sa o puna pe o foaie. Mie mi-a luat 20 secunde.

  In fine, traim in Romania….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.