Proiectul 112

Pentru cei ce nu sunt in tema – “Proiect 112 este un proiect fotografic ce pune arta fata in fata cu teroarea violentei in familie. Acesta se materializeaza sub forma a 24 de portrete infatisand personalitati masculine de prim rang din Romania in ipostaze asemanatoare victimelor violentei domestice. Statistic vorbind, victimele sunt femeile iar barbatii, agresorii. Tocmai de aceea rolurile au fost inversate. Incercam sa demonstram barbatilor cum arata violenta domestica pe propria lor piele, i-am fotografiat in situatii in care multe dintre femei se afla. Am ales personalitati pentru ca sunt lideri de opinie, in felul acesta mesajul nostru are sanse mai mari sa fie auzit.”

Fotografii realizate de Alex Galmeanu

NB: Trecerea la pagina 2 cu fotografii nu se face automat

Comments

comments

Author: ionut_d

3 thoughts on “Proiectul 112

 1. o da. papagalul ala din ultima poza chiar merita sa dea in el pe bune.

  frate.. faza e ca violenta asta in familie sau in general nu o rezolvi printr o campanie penibila in care dai niste multe mii de euro unor “personalitati” (in cazul in care sunt platiti)

  este o chestie care tine de educatie, statut social, anturaj, grija zilei de maine, etc. am fost martor la certuri care au degerat mai apoi in cateva palme si care au plecat de la “nu avem ce pune pe masa lu ala micu”

  campaniile astea sunt facute de oameni care oricum habar nu au despre ce este vorba. e ca si cum faci campanii antifumat, sau antidrog.
  sunt curios daca Nea Costel din Blatimii de Jos cand se intoarce deseara acasa nu isi ia nevasta iara la pumni pentru ca a vazut pozele astea.. 😐

 2. violenta este prezenta si in orase, nu e o campanie pentru cei de la tara. cred ca cei care sunt violenti nu sunt asa doar din cauza lipsei banilor ci pentru ca au o problema in principal cu nervii si sunt cei care in orice pot gasi ceva care sa ii faca violenti. fiind o campanie sociala de obicei cei care sunt angrenati in ea nu percep fee-uri. Pentru cei de la tara intradevar nu s-a facut nimic in acest sens… si violenta acolo mi se pare mai dura in ceea ce priveste copii care nu invata sau nu “asculta”… iar bataia este privita ca fiind rupta din rai.

 3. partea cu banii iti zic eu ca foarte multi nu o fac moca. chiar daca auzi la tv ca zice: “X a acceptat sa apara gratis intr o campanie.. etc” tot isi iau comisioane dar nu sunt facute publice 🙂

  nu ma refer numai la “la tara” pentru ca acolo legea se face cu toporul si furca..

  violenta de toate felurile este si pe sosea, si pe strada si la scoala si in spitale si si acasa la fiecare dintre noi pentru ca asa este firea omului. 😀

  violenta in familie insa este diferita de cea de pe sosea sa zicem. ala de pe strada nu l cunosti, e un strain care doar “te a enervat”. insa atunci cand ridici mana asupra membrilor familiei (sotie, copii, etc) probleme sunt altele, nu doar ca nu ti a incalzit mancarea, sau a luat o nota prasta la scoala.

  pozele de mai sus… NU or sa schimbe nimica. campaniile astea, ma repet, sunt INUTILE. Se castiga multi bani. Unele sutn sponsorizate de guvern, altele de institutii non guvernamentale.. dar crede ma ca se invart multi euro 😀

  EDIT: mai demult a fost prin scoli pentru a nu stu cata oara o campanie anti droguri.. etc.. stii cine o finanta intr un mare oras din Prahova ? un “mare” om de afaceri , al carui fiu se ocupa cu traficul de droguri de prin licee.

  deci.. tre sa fii putin rupt de realitate sa crezi in asa ceva..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.