“Va pot ajuta totusi cu ceva?”

Taximetristii, o specie aparte pe acest pamant, o specie, sper, in plina evolutie. Ce ne-am face fara ei, dar ce ne facem cu ei?!
Ca soferi sunt un total dezastru(este doar o generalizare, nu zice nimeni ca nu exista si oameni ok), ca oameni…depinde.

Totusi acest post nu se refera neaparat la taximetristi si ceea ce vreau sa evidentiez este ceva ce am fost recent invatat sa fac in situatii de tensiune interumana. Fara a mai conta motivul(evident vina lui) pentru care un taximetrist plin de sine a oprit in dreptul meu si a dat drumul unei guri mult prea mari, am tacut si l-am lasat sa se manifeste. Dupa ce a terminat, am intors capul spre el, i-am zambit frumos si l-am intrebat: “Va pot ajuta totusi cu ceva?”

Omul nostru a ramas putin interzis, a ridicat geamul si a plecat, probabil injurandu-ma.

Concluzia este ca folosindu-te de un zambet si de multa indiferenta poti evita anumite conflicte. Si uite asa, acum in loc sa il “comentez” ca a facut nu stiu ce, eventual enervandu-ma, ma amuz cand imi amintesc figura lui dezorientata :).

Thnq, G!

Later edit: aseara un membru al acestei specii mi-a agatat oglinda, din fericire fara urmari.

Comments

comments

Author: ionut_d

7 thoughts on ““Va pot ajuta totusi cu ceva?”

  1. tin minte ca din cauza unui taximetrist am stat 4 ore la politie pentru a declara zgarieturile facute de el pe masina mea, dupa ce in prealabil l-am rugat sa nu parcheze langa masina mea ca nu va avea loc… 🙁

  2. Astazi … apropo de de taximetristi,. veneam pe Stefan Cel Mare…. mare nebunie ce era acolo. Avand numere de CLUJ inca am profitat de naivitatea celor din provincie si am facut anumite greseli intentionate. Aici mentionez si incercarea de a intra in fata unui taximetrist de pe linia de tramvai. Evident a facut tot posibilul sa nu ma lase … cat pe ce sa ma atinga, iar la gura lui sa nu mai spun ce era! Din tot acest conflict tot eu am iesit sifonat pentru ca i-am luat fata unui “sofer profesionist ” de pe o cazatura de duba care la fel cat pe ce sa ma frece. Nervos fiind mi-am dat drumul la gura. La urmatorul semafor ma trezesc cu o mare palma jegoasa lipita pe geamul de la sofer si masina a inceput sa se balangane. Pacat ca nu aveam stergator la geamul lateral … ” secretiile ” lui nenea chiar m-au lasat fara cuvinte!

  3. Dar sa stii ca nu sunt peste tot asa. Imi pare rau ca nu am postat ce urmeaza sa spun, mai sus. Tocmai mi-am amintit ultima vizita la Constanta, cand am intrebat mai multi taximetristi “cum ajungem *****?”. Unul din ei a venit dupa noi ca o luasem gresit, si vroia sa ne redirecteze corect. Au fost toti extrem de amabili.
    Ce zici de asta? Ii trimitem pe cei bucuresteni la cursuri de civilizatie si purtare interumana la Constanta?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.