Am zburat

Unul din obiectivele bucket list-ului meu era sa zbor si uite ca am zburat, inca nu zic unde :). Am avut ceva emotii la plecare cand avionul a plecat ca o racheta si m-a lipit de scaun si apoi cand s-a ridicat propriu-zis cazand apoi putin si urcand in diagonala. Recunosc, am fost putin terifiat.

Sa o luam cu inceputul. Mai intai la aeroport lasi bagajele de cala care nu au voie sa depaseasca 15kg, ce depaseste platindu-se cu bani destul de multi. Unde lasi bagajul de cala, tot acolo se face si check-in-ul care e bine sa il completati online si sa il listati, altfel costa 10E/persoana. Urmeaza vama si apoi controlul bagajului de mana care nu are voie sa depaseasca 10kg si marimea de 40x55x20(doar teoretic). Aici pui in niste tavite tot ce ai metalic, inclusiv cureaua, si tot ce ai in buzunare, treci apoi cu pantalonii in vine prin parta tiuitoare, iti iei jucariile si astepti. intr-o sala aglomerata.

De aici esti preluat de niste autobuze care va duc la avion. Urci, iei un loc si…pleci! 🙂 Dupa ce avionasul se ridica undeva intre 6 si 11.000 metri vine un magazin ambulant cu diverse chestii de rontait si de baut la preturi duble sau triple.

Coborarea catre destinatie a durat cam 15-20 minute si a fost brusca pentru mine. Adica a zburat destul de multisor aproape de pamant, apoi dintr-o data am vazut pista si am simtit cum rotile s-au trantit de pamant. Cred ca a fost mai bine asa 🙂

Am mers cu Wizzair, cu bilete luate cu ceva vreme inainte si la un pret super mic, ~100E, 2 persoane dus/intors cu toate taxele. Spatiul dintre scaune este ca de low-cost, adica micut, dar daca prindeti un loc la mijlocul avionului in unul din cele 4 randuri de scaune de langa iesirile de urgenta sau chiar in primele 2 randuri din fata, veti sta boiereste.

La intoarcere am neplacerea de a mi se infunda o ureche si a ma intepa dureros. A durat aproape 30 minute coborarea pe Baneasa.

Long story short, mai jos aveti 2 galerii, una de la plecare si una de la intoarcere (care este dementiala)

Comments

comments

Author: ionut_d

1 thought on “Am zburat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.