Cauciucuri de iarna sau amenda

Conform unei stiri recente, Ministerul Transporturilor vrea sa taxeze lipsa anvelopelor de iarna cel putin la masinile de transport marfa si calatori, urmand sa oblige si pe cei cu autoturisme sa fie echipati corespunsator.

Eu sunt de acord. Cauciucuri de vara am o marca italiana foarte foarte buna, dar care sunt egale cu 0 taiat in patru pe timpul iernii, si credeti-ma ca am condus cu alte cauciucuri de vara si era mult mai bine. Am achizitionat cauciucuri de iarna si diferenta a fost mai mult decat clara. In portbagaj am si o lopata din 3 bucati, lanturi si o patura, sa fie acolo, nu se stie pe undeva pot ajunge.

Sa va spun de ce sunt de acord si ca as vre sa fie obligatoriu pentru absolut toata lumea si ca ar fi si mai bine sa fie luat talonul pe langa amenda. Am vazut accidente din cauza lipsei cauciucurilor, am stat blocat pentru ca o utilitara cu un soferas proaspat avea cauciucuri de vara ca in palma si nu mai pleca de pe loc nici cu a 2-a la care am impins de mi-a venit acru impreuna cu altii, am stat blocat pentru ca un altul cu X6  s-a sucit de-a latul drumului si nu mai misca in nici o pozitie. Aici a fost un episod comic cand enervat, un tip dintr-un Matiz l-a intrebat ironic “bani de gume de iarna n-ai mai avut, nu?”

Din pacate, daca se aproba legea, cei care nu se echipeaza, primesc doar o amenda si vor plati tractarea.

Stirea mai jos:

Comments

comments

Author: ionut_d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.