FC Steaua Bucuresti la 62 de ani

steauafcSteaua Bucuresti a aniversat duminica 62 de ani de activitate de la infiintare. In ’47 la ordinul ministrului armatei, gen. Mihail Lascar, lua nastere ASA Bucuresti (Asociatia Sportiva a Armatei), primul meci fiind jucat pe 24 august (de ziua mea 🙂 )

Din ’48 pana in ’49 si-a schimbat denumirea in Clubul Sportiv Central al Armatei, apoi Casa Centrala a Armatei, iar in ’61 a luat denumirea pe care o are si astazi, Steaua Bucuresti.

Privind in urma Clubul Steaua Bucuresti a adunat 23 de titluri de campioana, 20 de titluri de Cupe a Romaniei si 5 supercupe, tot acest palmares fiind un record national. Se mai poate lauda cu Super Cupa Europei in ’87 si evident cu cea de campioana europeana din ’86.

Din numele care s-au perindat pe la aceasta echipa amintim: Gheorghe Constantin, Anghel Iordanescu, Victor Piturca, Gavril Pele Balint, Ilie Dumitrescu, Jean Vladoiu, Sabin Ilie, Helmuth Duckadam, Gheorghe Hagi. Cu cele mai multe goluri se poate lauda Anghel Iordanescu (care are si functie de general), 146 de goluri.

Si eu sunt stelist, mai mult cu numele 🙂 Nu-i asa ca Steaua este un club cu traditie spre deosebire de…Dinamo de exemplu? Ce zici criserb? 🙂

infouri de pe steauafc.com

Comments

comments

Author: ionut_d

3 thoughts on “FC Steaua Bucuresti la 62 de ani

  1. Nu ma bag la comentat fotbal pentru ca nu-mi place si deci nu ma intereseaza, in schimb e o chestie ce-mi creeaza voltaj in creier: De cand s-au inceput aniversarile la perioade din astea dubioase? La 62 de ani? Ce-ar fi sa le sarbatoriti in fiecare an, astfel incat atunci cand se implinesc 100 de ani, 150 sau mai mult, sa nu mai reprezinte cine stie ce sarbatoare?
    Probabil au aflat de faptul ca nu apuca pana atunci, caci va avea loc sfarsitul lumii in 2012. :))

  2. :d/ sunt fericit ca avem un antrenor italian ca de obicei italieni fac treaba buna;) Doamne ajuta ca echipa fc.steaua bucuresti sa ajunga in finala europa league si sa castige campionatul in anul 2009-2010;) :)>- si nea gigi adu jucatori la steaua si lasal pe antrenor sa isi faca treaba;) 😉 😉 ca aja o sa vina si suporteri la stadion:d Doamne Ajuta si Forzza Steaua Bucuresti;) :)>- :d 🙂 :d/ 😡 b-) :p :* >:d< ^:)^ [-o< o:-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.