Institutiile statului din Romania sau cum nu stie dreapta ce face stanga

Institutiile statului din Romania sunt “degeaba”, si cand spun acest lucru luati-o in sensul imediat apropiat.

Acum 4-5 ani am luat o amenda intr-o localitate, intr-un satuc la niste zeci de km de Tg. Neamt, o amenda de 170.000 ROL pentru ca masina cu care eram avea toba sparta. Amenda a fost platita a doua zi la primarie sau posta, iar dovada a fost trimisa prin posta BPR Tg.Neamt. Atentie va rog, doar institutiile statului pana acum in discutie.

Acum 2 ani cred primesc la adresa de acasa (Suceava), unde nu mai locuiesc de altfel de niste ani o instiintare ca am de plata 3-400.000 ROL pentru amenda neplatita. Sun la primaria locala si ii explic unei dudui toata tarasenia si imi spune ca o sa sune ea la primaria politia Tg.Neamt sa intrebe de sanatate.

Mai trece o buna vreme si ieri ma suna sora’mea sa ma anunte ca primaria mi-a trimis o instiintare ca daca in 15 zile nu ma prezint sa platesc 120 RON pentru amenda neplatita (?!?!) din jud. Neamt se va trece la executarea silita.

Azi dimineata am inceput cu telefoanele. Primul telefon, in mod firesc, l-am dat emitentului notificarii. Un stimabil bugetar mi-a ascultat povestea apoi cu o voce ispasita si nevinovata mi-a zis ca el nu stie ce sa imi zica. Eu insistam sa imi dea o solutie, explicandu-i de asemenea ca eu nici nu mai am domiciliul unde mi-au trimis ei notificarea si explicandu-i ca e problema lor, ca nu stiu unul de altul, ei – institutiile statului. Cred ca am vazut prin telefon un dat din umeri dupa care a aruncat mortul in ograda politiei Tg.Neamt.

Al doilea telefon a fost la politia rutiera Tg.Neamt unde am povestit iarasi unui stimabil care… mi-a dat un alt numar de telefon.

Al treilea telefon a fost la alta politie rutiera din Tg.Neamt unde…iarasi am povestit tot si nu a stiut ce sa imi zica. Printre balbaieli mi-a zis ca e problema de financiar si sa vb la primaria care mi-a trimis notificarea. I-am zis ca primaria m-a trimis la ei pentru ca ei au trimis recipisa cum ca nu am platit.

Concluzia este ca bugetarii sunt platiti de pomana, din buzunarele noastre, lucreaza dupa niste proceduri mai vechi decat strabunicii nostri si nu stiu unii de altii.

Primaria va continua sa trimita la adresa care nu imi mai este domiciliu adrese/notificari/instiintari cu toate ca eu i-am explicat domnului ca nu mai am domiciliul acolo si pe care l-am intrebat daca nu i se pare a fi o prostie acest lucru

Comments

comments

Author: ionut_d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.