iPhone5

iphone5Am iPhone, imi plac chestiile de la Apple, dar se pare pana la urma ca Steve Jobs era sarea si piperul pe acolo, ca era omul cu viziunea.

A aparut mult asteptatul iPhone5, asta dupa ce foarte multi il doreau de anul trecut cand dupa cum era si logic trebuia sa apara S-ul intai. Multi nu s-au prins. Aceasta lansare a fost fara sclipire, si nu a venit cu nimic nou. Cand s-a lansat modelul 4 de exemplu, pana si “uitarea” aparatului intr-un bar a fost inconjurata de un anume scenariu. Acum, pur si simplu a aparut un clip pe net. Lipsit de inspiratie teasingul asta.

Spicuim, laudam si desfiintam telefonul din pagina lor.

All-new design zic ei. Nou, dar care seamana izbitor cu unele modele de HTC. Where is the new?

4 inch Retina display zic ei. Sunt telefoane si mai mari pe piata pentru unii. Mie imi ajungea si display-ul vechi. Oricum ma enerveaza sa stau pe telefon cand stiu ca am pe langa si un calculator si trebuie sa incapa totusi intr-un buzunar. Oricum, tine de preferinte asta, este o treaba subiectiva. Cat despre Retina, si eu am crezut ca e cel mai tare ever. Aici dau credit insa Samsungului. Se vede mai bine si plasticul lor este mai rezistent decat sticla iPhone.

Ultrafast wireless zic ei. Aici e bine. Niciodata nu iti ajunge viteza unei conexiuni 🙂

A6 chip, dualcore, probabil de provenienta Samsung. Samsung Galaxy S3, HTC One X, quad core. Mai trebuie sa spun ceva?

All new earpods. Casti noi. Neinteresant pentru mine 🙂 Le folosesc mult prea rar spre deloc.

iSight Camera. Si mai zic ei dupa, ca cea mai populara camera din lume acum e si la ei. Adica da, corect, camera este Samsung, dupa ce aia o foloseau deja de ceva vreme, au cumparat-o si ei. Sa nu mai spunem ca lipseste o chestie care mie ca fotograf amator+ mi se pare importanta, multishot-ul. Si mai este o chestie care se afla pe telefone mult mai slab, si anume efectele clasice, b&w, sepia, vignette si altele.

All-new lightning connector. Treaba asta imi place si nu imi place in acelasi timp. Imi place pentru ca noul conector este mai subtirel si mai ok fata de sapaliga aia veche. Nu imi place pentru ca inainte iti puteai lua un singur cablu pentru telefon, tableta si iPod. Este oare o strategie de a te face sa iti cumperi tot setul de gadgeturi noi?

Maps. Arata ce-i drept mai bine, ca un soft de navigatie, ca au miscare si zoom vectorial, 3D si altele. Total nefolositor in Romania si total nefolositor pentru ca nu o poti folosi offline. Sunt curios ce se va intampla cu factura la telefon daca ma duc pana in Austria la schi sa zicem si folosesc Maps pe post de GPS 🙂

Sisi, ma scuzati Siri. Un mare fas. Am asistat la “chinurile” Siri si cred in continuare ca este un soft menit sa te faca sa razi. Utilitate nu are si nici suport pentru limba romana. Sa nu mai vorbim ca o mai da si in bara. Am vazut si suportul Google pentru voce. Net superior.

iOS 6. Am vazut ceva din el pe un beta, unele chestii cum ar fi integrarea cu Facebook pare interesanta, modul Busy si alte chestiute marunte, dar nimic care sa te uimeasca, nimic revolutionar, nimic nou. De obicei mai transformau unele tweak-uri de Cydia in optiuni built-in. Nu si de data asta.

iCloud. Mi-a placut de la prima vedere. Nu inteleg unde este noutatea acum.

Si cam astea sunt lucrurile importante.

In concluzia mea subiectiva, este un telefon bun, dar dezamagitor raportat la asteptari si cu nimic mai spectaculos fata de concurenta.

Comments

comments

Author: ionut_d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.