4 thoughts on “La multi ani Romania!

 1. După ziua de ieri încă mai eÅŸti mândru? Serios? Personajele ÅŸi realizările din filmuleÅ£ul ăsta sunt din vremuri demult apuse. Să fim serioÅŸi, poporul nostru nu mai e ce-a fost. Åži asta din cauza câtorva biÅŸniÅ£ari jmecheri – băieÅ£i de băieÅ£i – care au făcut ţăriÅŸoara asta să semene cu o cloacă. Åži la propriu ÅŸi la figurat. Åži mă refer aici, exclusiv la politicieni. Oamenii de calitate, cu câteva excepÅ£ii pe care le numeri pe degete, au zburat spre ţări care-i apreciază. Sugestie: du-te ca turist în Italia. Când te întorci să vii sa ne spui dacă mai eÅŸti mândru că eÅŸti român. ÃŽÅ£i spun eu, daca ajungi în Italia (ÅŸi nu numai, dar acolo e treaba mai nasoală), vei vorbi automat în engleză, doar-doar n-o să se prindă lumea din ce Å£ară vii. Am păţit chestia asta la Londra. Am vorbit cu nevastă-mea în engleză, ca să nu se prindă nimeni că suntem români. Capul în pământ ÅŸi ciocul mic atunci când ieÅŸim în lume. Å¢i se pare o atitudine mândră?

 2. Nu, nu mi se pare o atitudine mandra si din pacate nu am replica la ceea ce spui… Imi pare rau, dar eu sunt roman, nu tigan. Ca tiganii si manelarii (daca nu sunt tot aia) se autointituleaza romani prin strainatate este intr-adevar o problema pe care noi trebuie sa o explicam strainilor. Tiganii sunt tigani, sunt nomazi, si NU sunt romani. Cand o fi sa ies din tara, voi vorbi romana, iar daca cineva va avea sa imi spuna mie ceva, ca roman, sau ca locuitor al Romaniei, ii voi explica cu calm ca cei de care a auzit el si care au facut/fac diverse chestii sunt tigani, nu romani.

  Daca “ziua de ieri” la care te referi tu este cea politica, nu prea ma intereseaza subiectul pentru ca inca nu candideaza cineva care merita votul meu, al nostru… Inca nu s-a nascut un Tepes sau un Antonescu care sa ne scoata din mocirla.

  Ma poti invinui ca o sa mearga prost ca nu am fost la vot. Poate, dar in opinia mea NU am avut pe cine sa votez, iar de sintagmele “sa votez pe aia de au mai fost ca sunt deja satui” sau “sa schimbam poate o fi mai bine” sunt deja satul…

 3. Nu vorbeam de Å£igani, asta-i cel mai trist. Dac-ai ÅŸti câţi români preferă să cerÅŸească în Italia decât să profeseze în România… te apucă plânsul. Nici eu n-am fost să votez. Am fost până la munte să schiez. Am ieÅŸit în câştig.

  Tu crezi că ăia care se duc în Spania să culeagă căpşuni sunt ţigani? Te înşeli. Ştiu asta, pentru că am avut biroul în Pţa W Mărăcineanu, exact lângă Oficiul care îi trimitea în străinătate. Dintre 100 de oameni care stăteau la coadă, abia dacă găseai 2 ţigani. Se duc românii care nu pot să mănânce o pâine aici, din cauza dobitocilor care dorm prin parlament, dar vor să-şi schimbe maşinile în mandatul următor, că le cade rangul dacă merg cu o maşină mai veche. Sau vor calculatoare ultimul răcnet, pe care, de altfel, nu ştiu să le folosească.

  Ideea cu ţiganii care ne fac de râs în străinătate e la fel de veche ca realizările din filmuleţul tău. Mişto de altfel, m-a impresionat şi pe mine când l-am văzut. Aia cu ţiganii a fost imediat după revoluţie. Acum ţiganii trăiesc bine în România, nu-i nevoie să mai iasă afară din ţară. Şi îi mai găseşti şi pe listele electorale. Îi vezi tu pe manelişti că fug din ţară? We wish.

  La Londra, în faţă la Buckingham Palace, majoritatea vizitatorilor: români. Nu Å£igani, români. Să îi fi văzut pe-ai mei cum erau îmbrăcaÅ£i sau cum se comportau… nici nu era nevoie să deschidă gura. ÃŽi vedeai de la o poÅŸtă ÅŸi îţi crăpa obrazul de ruÅŸine. Dar ce să-i faci, dacă la noi se promovează analfabetismul, incultura, ÅŸmecheriile financiare… asta e. Tu crezi că eu am bani să mai plec la Londra încă o dată? Nu. Am fost imediat după nuntă, că ÅŸtiam foarte bine că din salariu n-o să-mi mai permit eu să-mi fac vreun concediu pe undeva. Dar asta e, dacă nu m-a făcut mama ÅŸmecheraÅŸ sau hoÅ£ sau tupeist… sau dacă n-a avut pile pe unde trebuie… stau ÅŸi muncesc ca prostu ca să pot mânca mâine.

 4. A, ÅŸi cel mai bun exemplu de comportament românesc este chiar postul tău anterior, ala cu cei doi ROMÂNI care s-au împroÅŸcat cu apă… Mai vrei? Emisiunea aia cu “vrei să fii prim ministru?” a Gabrielei Vrânceanu… Vorba aia, oameni de calitate: Tăriceanu, Geoană ÅŸi cu Stolo… Ce circ au putut face acolo… Ce pretenÅ£ii să mai ai de la alÅ£ii? Când de fapt, în momentul ăsta, aceÅŸti minunaÅ£i sunt cei ce ne fac reclamă în afară. Mi-e o silă…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.