Mi-am luat cauciucuri de iarna

Noi stam in sectorul 5 care este inzapezit pentru ca primarul analfabet “care este” a dat toti banii primariei pe spaga electorala tiganilor care voteaza si apoi se plang ca le merge rau. Si pentru ca nu mai are bani sa angajeze firme care se ocupa cu dezapezirea este un haos total.

Astazi dimineata am montat lanturile pe roti si am plecat sa cautam cauciuri de iarna, evident ieftine si bune. Este prima oara cand am decis sa pun cauciucuri de iarna, asta si pentru ca Ana conduce masina zilnic 🙂 si pentru ca suntem satui de “patinaj artistic” chiar si la plecarea cu a 2-a de pe loc.

Specula a functionat foarte bine. Daca acum 2 luni un cauciuc era 160RON, astazi in targul de masini am gasit aceeasi marca de cauciuc de la 200 la 230RON/bucata

Am gasit intr-un final niste cauciucuri cu 190RON/bucata. Nu sunt de firma, sau cel putin eu nu am auzit de cauciucuri DAYTON, dar ce stiu este ca merg la fel de bine ca si cauciucurile de vara cu lanturi pe ele. Am pus doar pe rotile de pe fata, cele cu tractiune si am testat prin mormane de zapada si ma simteam “Imblanzitorul zapezilor” 🙂

Un lucru de care trebuie tinut seama in alegerea cauciurilor care mi s-a recomandat si mie este ca acestea sa aiba cauciucul cat mai moale si santurile cat mai adanci, de preferat in forma de spic sau solzi.

Ca marci mai ieftine gasite pe piata si mai rasarite ar fi NOKIAN, care ar fi cica cele mai bune cauciuri de iarna de productie finlandeza, NANCONG, care ar fi Continental facute in Taiwan, Dayton, de care mi-am luat eu, Tiger, Debica, care ar fi foarte bune si inca vreo cateva pe care nu mi le amintesc acum.

Vorba lunga – saracia omului, asa cum zice toata lumea zic si eu: “cele mai proaste cauciucuri de iarna sunt cu mult mai bune decat cele mai bune cauciucuri de vara” si este o vorba tare buna. Noi avem cauciucuri de vara Pirelli, care sunt foarte bune zic eu, dar nu si iarna.

Cheltuieli:

2 x 190 = 380RON   cauciucuri
2 x 20 = 40RON   schimbare cauciuri (scoaterea celor vechi, punerea celor noi, echilibrare, demontare – montare)
2 x 5 = 10RON   presiune cu azot menita sa pastreze presiunea in roti indiferent de dilatarea sau contractarea cauciucului
TOTAL = 430RON

Recomand cauciucurile de iarna si recomand cumpararea lor dupa proverbul cu iarna car si vara sanie pentru a obtine un pret bun.

Comments

comments

Author: ionut_d

5 thoughts on “Mi-am luat cauciucuri de iarna

  1. Probabil la 4 nu simti ca fuge curul masinii in curba… Eu n-am incercat niciodata sa pun doar doua. Ori 4 ori deloc. Oricum bine ca ti-ai luat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.