Stereotipuri de Valăntainsdei sau Cum sa nu gresesti de ziua asta :)

hate valentinesAm vrut sa scriu de ieri treaba asta, dar m-am gandit ca trebuie sa imi confirm, din nou, un anume stereotip de aceasta zi. Ca o paranteza, in calendarul ortodox, nu exista nici un Sfant Ventin, si mai mult decat atat, nu exista nici in cel catolic, cel putin nu pe paispe februarie.

Cum masina este inzapezita bine, cu clapeta de acceleratie trepidanda, bateria slabita si bujiile cu termen de schimbare trecut de ceva vreme, merg cu metroul. Face bine si la buzunar 🙂 Astfel am putut sa imi confirm si stereotipul.

A venit si ziua asta. Cum crezi cu tarie in tot ce este strain si mai ales in calitatea importurilor de obiceiuri si sarbatori americane, este un must sa te pregatesti pentru ziua asta.

Ce-ai de facut? Simplu! Urmeaza tutorialul 🙂

Mai intai de toate, iti trebe’ flori, sau floare, ma rog. Zis si facut, te duci si te proptesti in fata tigancii, intrebi repede cat e un trandafir, eventual te negociezi putintel si alegi cel mai lung trandafir rosu. Rosu?! Da, rosu! La naiba, doar trebuie sa ii arati ca dragostea ta este inflacarata! Cel mai lung?! Da, cel mai lung, sa dea impresia de avutie! Apoi te asiguri ca tiganca iti pune staniol in coada. De ce pune?! Nu conteaza, asa pune toti! Si apoi, luceste, e un plus! Ah, era sa uit! Aloooo, mamaie, ai uitat sa imi pui cordeluta dăn aia incretita. Cum ce culoare? ROZ! A, n-ai roz…ROSIE sa fie! Si mai da o data cu foarfecul, sa fie mai incretita.
Floare – Checked!

Doar o floare? Nu..te faci de ras… Ha! Uite o taraba cu chestii roz pe ea. Te-ai scos! Avem asa: elefantel roz, ratusca galbena, ursulet roz, ursulet crem-maro, iepure alb, iepure albastru… Hmmm… Elefantul, CLAR!
Mapetoi – Checked!

In ce pui mapetoiul? Iti trebe o punga. Uite ca au si pungi. “Auzi, da-mi te rog si o punga pentru mapetoiul asta. Aia cu inimioare. Nu, nu aia… Asa, asa, aia e!”
Punga cashtoc – Checked!

Inventar: trandafir, elefant roz, punga cu inimi. Buget aproximat: trandafir 8 lei, mapetoi 20 lei, punga 3 lei = 31 lei. Mai dai 20-30 lei pe un Mec si te-ai scos in jur de 50 de lei. Ai scapat si de Valantainsdei!

Revenind, am vazut destule exemplare cu mai mult sau mai putin acelasi cadou. Sfatul meu, pe bune de data asta si daca tii neparat la sarbatoarea asta americanizata, este sa ii iei un buchet de trandafiri, pot fi si rosii, facut cu bun gust! Un alt sfat bun este de asemenea sa sarbatoriti in old fashion way, de Dragobete, cand si trandafirii sunt mai ieftini by the way 🙂

Photo source

Daca iti place textul si vrei sa il raspandesti, feel free, i don’t care. Din categoria calicului care mai mult pagubeste, am decis sa scot un text primit pe mail si pe care il consideram bun pentru ca cel ce l-a revendicat nu a stiut sa fie om si nu s-a multumit cu modalitatea de semnare a acestuia. Din cauza abordarii problemei, atat a lui cat si amicilor (halal amici), am decis sa nu il promovez in nici un fel. Nu stiu cine a pierdut 🙂

Comments

comments

Author: ionut_d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.