Film: The Bucket List


“Edward Cole a murit in luna mai. Era o duminica dupa amiaza, fara nici un nor pe cer. Este dificil de inteles suma vietii unui om. Unii oameni iti vor spune ca se masoara prin cei pe care ii lasi in urma, altii ca se masoara prin credinta. Unii spun ca prin iubire, iar altii spun ca Viata nu are absolut nici un sens. Eu…? Eu cred ca iti masori viata prin cei care se masoara dupa viata ta. Ce va pot spune sigur…este ca Edward Cole a trait ultimele sale zile mai mult decat altii intr-o viata intreaga. Stiu ca atunci cand a murit, ochii lui erau inchisi, insa inima era larg deschisa”

Am vazut aseara The Bucket List, un film impresionant. Edward Cole (Jack Nicholson) este un investitor bogat si arogant, genul de om pe care lumea il ocoleste, egoistul. Carter Chambers (Morgan Freeman) este un mecanic auto, un familist convins, un om inteligent cu o cultura generala foarte bogata. Providenta si cancerul ii aduce pe cei doi in aceeasi salon de spital, unde ajung sa lege o prietenie mai ciudata, o prietenie supervizata de ultimele zile ale vietii lor.

Afland ca mai are de trait cel mult un an, Carter, amintindu-si de un profesor de filosofie, intocmeste o lista cu lucruri pe care ar fi vrut sa le faca, the bucket list ( in traducere, lista unui muribund), lista pe care insa o abandoneaza, si peste care da Edward. Intr-un moment de euforie, completeaza lista si il convinge pe Carter ca trebuie sa faca toate acele lucruri, si de aici, incepe filmul pe care o sa il vedeti voi.

Carter este cel care moare primul, si lasa ca un fel de rugaminte postum catre Edward, sa gaseasca bucuria din viata lui. Este ceva ce toti ar trebui sa facem, este ceva pentru care nu trebuie sa asteptam sa ajungem batrani, sau mai rau, sa aflam ca nu mai avem mult de trait. Este un film care ne da de gandit, care ne pune sa meditam asupra vietii noastre.

M-am hotarat sa fac si eu o astfel de lista, ale carei puncte sa le fac pana sa “kick the bucket”.

Enjoy de movie:

Comments

comments

Author: ionut_d

1 thought on “Film: The Bucket List

  1. Am vazut reclama la film-ul asta. Chiar am zis ca merita. Aproape orice film cu Jack Nicholson merita vazut, insa asta pare de exceptie. Merci de confirmare a banuielii mele: ca e un film bun. I shall see it.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.