Weekend cu film

Weekendul trecut a fost unul dedicat odihnei si unui meritat, as zice eu, dolce far niente si totusi ne-am hotarat sa scoatem cinefilii din noi la lumina. Dupa negocieri asidue am convins-o, ca stiu sa aleg filme bune (ca de altfel toate alegerile 🙂 ). Recunosc faptul ca nu imi place sa ma uit la un film de doua ori dat fiind ca stiu ce urmeaza sa se intample, sunt insa filme pe care le voi revedea cu placere ori de cate ori se va ivi ocazia.

Asadar, am hotarat sa ne uitam la filme mai vechi, dar bune, si nu stiu cum, dar sau nimerit sa fie si drame ambele.

O sa incep cu ultimul vazut si anume The Green Mile, pe care il revad cu placere de fiecare data. Are fir epic bine conturat, este o poveste in rama, narata de Paul Edgecomb (Tom Hanks) fost gardian la “The Green Mile”, un sector al unei inchisori destinat executiei pe scaunul electric al condamnatilor. Si cum “vorba lunga – saracie” spunem noi romanii, si cum nu vreau sa povestesc acum filmul, vi-l recomand.

Al doilea film vazut in acest weekend este La vita e bella , al lui Roberto Benigni (regizor si actor), un film despre sacrificiul facut de un tata(evreu) in timpul celui de-al doilea razboi mondial, pentru baietelul sau, un film despre iubirea unei sotii pentru familia pe care a urmat-o in lagar. Nu va lasati influentati de inceputul filmului care ne duce cu gandul la o comedioara italieneasca fara prea multe perspective, asa cum a facut cineva 🙂 . O sa fiu iarasi rau si nu o sa spun prea multe nici de aceasta data si, de asemenea, vi-l recomand.

http://www.youtube.com/watch?v=NBfjzzAVjWo

Asadar, 2 filme bune care merita vazute.

Later edit:

Era cat pe ce sa uit: Cum ce e mult strica (prea multa drama) si cum in noi salasluieste mereu un copil, am (re)vazutÂ? si doua filme de animatie, pe care le recomand iarasi 🙂 Spirit si Brother Bear.

Comments

comments

Author: ionut_d

9 thoughts on “Weekend cu film

  1. Am vazut si eu La vita e bella si sincer m-a impresionat…de acelasi gen va recomand cu placere Schindler’s List si The Pianist.

  2. Thnq Liviu, am vrut sa le amintesc ca fiind parte din aceeasi categorie, dar am uitat. Sunt pe lista. Nu K ? 🙂

  3. La vita e bella… 😀 era sa bocesc in hohote cand mi`ai dat filmu` acu o mie de ani in urma 😀

  4. Ahaaaaa! Deci la tine era cd-ul meu cu filmul! 🙂
    Trecand peste asta, nu poti nega faptul ca este un film reusit.

  5. pai in general actiune, comedii si horror (filme care NU transmit un mesaj anume deoarece urmaresc doar ca sa ma distrez 🙂 )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.