Zile libere in 2010

Dupa cum probabil stiti statul nostru ne-a dat din nemarginita generozitate 11 zile libere pe an. In 2010 insa situatia sta cam asa:

2 ian 2010 este sambata
1 mai 2010 este sambata
15 aug 2010 (Sf. Maria) este duminica
25 dec 2010 este sambata
26 dec 2010 este duminica
1 ian 2011 este sambata
2 ian 2011 este duminica

Raman libere:
1 ian 2010
A doua zi de Pasti
A doua zi de Rusalii
1 dec 2010

Spor la munca 🙂

Comments

comments

Author: ionut_d

9 thoughts on “Zile libere in 2010

 1. :)) Recunosc ca nu m-am gandit la asta. Foarte fain, mai degraba le puneau si pe restul de patru tot la sfarsit de saptamana.

 2. In tari mai normale zilele libere care pica sambata sau duminica se reporteaza intr-o alta zi apropiata (luni sau vineri de obicei).

 3. Draga ionut_d, redactor al acestei informatii,

  Statul, cel atat de binevoitor, sau generos cum vrei tu sa il numesti, nu are nici cea mai mica vina pentru faptul ca, in mod normal zilele libere sunt oricum deja libere. Si totodata situatia pe care tu ne-ai prezentat-o aici nu este corecta. 11 in 2010 nu includ si zile de 1, 2 ian 2011 . THINK TWICE!!

 4. Draga Ana, cititoare a postului meu 🙂

  Era doar o formulare ironica targetata mai mult pe alte actiuni ale “statului nostru”

  @Pavel, nu sunt in masura sa iti spun pentru ca nu stiu…

 5. In Irlanda, dupa cate se pare, daca o zi oficiala pica sambata sau duminica, atunci fima terbuie sa dea o zi libera in ziua de Vineri sau de Luni a weekend-ului respectiv.

 6. Notiunea de “targetata” sa le-o explici si copiilor tai, ca sunt tare dornici sa cunoasca limba si literatura romana facuta praf de insi ca dumneata!! 😀 Macar puteai sa te apropii catusi de putin prin “target-ata”..dar ce sa-i faci!?

 7. Si dupa “dar” se pune virgula in primul rand si apoi sa stii ca urmaream “Doar o vorba sa-ti mai spun”. Ai dreptate, am gresit. Corect era “targhetata” dupa cum spunea Pruteanu.

  Hai sa nu intram sub zicala: “nu vedem padurea din cauza copacilor”

 8. Salut!

  Singurul motiv pentru care am decis sa va scriu este ca, din pacate noi romanii ne pierdem pe drum in detalii si cam asta este principalul motiv pentru care nu ajungem niciodata unde ne propunem.
  Se pleaca de la o discutie pe tema zilelor libere si se ajunge la o cearta de genul: “ba ma-ta e mai proasta!”.
  Nu toti avem pretentia ca suntem doctori in litere si ca stim la perfectie limba romana.
  In speranta ca nu am omis virgule si ca am scris totul cat mai corect, inchei raspunsul prin a observa cu tristete ca intr-adevar anul asta zilele libere nationale pica destul de rau (numai in weekend).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.