RoTLD – schimbari

Weekendul trecut, RNC-ul, (a.k.a. Institutul de Cercetare in Informatica) sau mai clar aia care sunt responsabili cu punct ro-ul, au facut dupa un secol niste modificari dupa cum veti puntea constata la interogarea unui domeniu. Plusuri si minusuri exista dupa cum au observat si altii, dar trecand peste asta e bine ca au facut ceva si cred ca de acum un an (poate si un pic) au evoluat de la calculatoarele cu windows 98 si monitoare CRT de 14″ la care lucrau niste bunici la o alta echipa.

Interesanta ideea de a introduce confidentialitatea datelor, dar pacat ca nu e optionala sau pacat ca nu afiseaza macar numele ownerului.

Sa le uram “evolutie continua”

PS: sper ca au schimbat si pentru parteneri interfata de inregistrare a domeniilor, cea veche era….veche.

Comments

comments

Author: ionut_d

1 thought on “RoTLD – schimbari

  1. Da, pentru unii parteneri probabil au schimbat, pentru altii au trimis documentatie inutila si cu foarte putin inteles, sau chiar folosesc metode mai vechi fata de cele care le stii, exemplu fiind inregistrarea in sistem robot via email cu formular precompletat urmat de user/parola in cazul partenerilor. Avanajul e ca se inregistreaza instant, nu mai necesita procesarea manuala (fac referinta aici la buncii bunicilor celor de la RNC/ROTLD).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.