Salina Cacica – Suceava

Stiu ca promiteam sa povestesc despre Croatia, dar intre timp, mi-am amintit ca pregatisem o galerie foto cu Salina de la Cacica – Suceava, unde am fost anul trecut in august si am tot uitat sa o pun.

Long story short, localitatea Cacica se afla la cam 35km de Suceava, pe drumul spre Vatra Dornei (se face dreapta la un moment dat de la drumul principal, sunt indicatoare). Este foarte probabil ca sarea pe care o folositi acum sa fie de acolo. Este o localitatea ce a fost prinsa de istorie in “Regat” ale carui influente sunt evidente chiar si prin Biserica Catolica impunatoare de peste drum de intrarea in salina.

Imi pare rau ca nu am avut timp sa scriu atunci si ca nici nu mi-am notat, dar cantitatile de sare care inca se extrag de acolo sunt impresionante si acopera aproape tot necesarul tarii plus export.

Imi mai amintesc ca numele localitatii cu un alt accent, vine din poloneza si insemana “rata” (nu stiu care e legatura)

Toate acestea fiind spuse si amintite, va las sa priviti galeria (trebuie sa treceti manual la urmatoarea pagina cu foto)

Comments

comments

Author: ionut_d

4 thoughts on “Salina Cacica – Suceava

  1. Partial ai dreptate. Salina in care ai fost si ai facut poze e inchisa de fapt si e un fel de muzeu. Ai vazut vreun utilaj in functiune?

    Salina inca functionala e in apropierea garii din Cacica. Nu stiu daca acolo e intrarea in mina sau doar fabrica de prelucrare a sarii insa in mod aproape cert, mina de care ai amintit mai sus e inchisa de mult timp.

    Cred ca era si un istoric la poarta pe undeva. Sau poate Wikipedia ne ajuta?

    Fain loc, intradevar. Am fost si eu de 2-3 ori pe acolo si mai am de gand sa merg sa fac niste fotografii mai acatarii 🙂

  2. Mina inca functioneaza, iar intrarea muncitorilor in mina se face tocmai pe scarile care apar in poza, doar ca exploatarea se face la un orizont mai adanc, la care vizitatorii, normal, nu au acces. De fapt, se si simte mirosul de pacura folosita in procesul de exploatare.
    PS. Toate acestea le stiu de la ghidul care ne-a insotit in mina.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.